HATAY / KIRIKHAN - Öğretmen Yüksel Acun İlkokulu

Nis

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 102'nci yıldönümü okulumuzda büyük bir coşkuyla kutlandı.

Saygı duruşu ve istiklal marşıyla başlayan programımız okul müdürümüz Ahmet KISMET'in günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.Öğrencilerimizin hazırladığı gösteriler büyük beğeni toplarken yarışmalarda ise heyecanlı anlar yaşandı.

Programımızın hazırlanmasında emeği geçen okul idaremiz,öğretmen arkadaşlarımız ve tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Yarının teminatı olan çocuklarımıza yarının gözüyle bakalım ki yarınlarımız aydınlık olsun.23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.

Mrt

ÇANAKKALE ZAFERİ VE BU VATAN İÇİN CANLARINI VEREN ŞEHİTLERİMİZ OKULUMUZDA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE ANILDI.GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİNİ BELİRTEN KONUŞMALAR VE ŞİİRLERİN ARDINDAN YAPILAN GÖSTERİLER BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI.BU PROGRAMIN HAZIRLANMASINDA EMEĞİ GEÇEN OKULUMUZ ÖĞRETMENLERİNDEN FATMA SARI VE BESTAMİ PAMUKÇUOĞLUNA TEŞEKKÜR EDERİZ.

ASKERİNE SAVAŞMAYI DEĞİL , ÖLMEYİ EMREDEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE GÜN BİTMEDEN ÖLECEĞİNİ BİLEN 'YİĞİTLERİN' KAVGASI , VATAN UĞRUNA ŞEHADETE YÜRÜYÜŞÜN ADIDIR ÇANAKKALE.BUGÜN ALDIĞIMIZ HER NEFESİ O GÜN VERİLEN SON NEFESE BORÇLUYUZ.

BU DUYGU VE DÜŞÜNCELERLE ÇANAKKALE ZAFERİNİ KUTLUYOR , BAŞTA MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARI OLMAK ÜZERE BÜTÜN KAHRAMANLARIMIZI VE VATANINI CANINDAN AZİZ BİLEN TÜM ŞEHİTLERİMİZ RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ.

Öğretmen Yüksel Acun İlkokulu yeşile sahip çıkıyor !

Okul bahçemizdeki boş alanlara öğrencilerimizle beraber ağaç dikim etkinliği gerçekleştirdik.TEMA ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde , öğrencilerimiz hem doğayla buluşup ağaç dikmenin heyecanını yaşarken hem de diktikleri ağaçları sulayarak ve sahip çıkarak sorumluluk bilinçlerini de geliştirdiler.

Bu etkinliğin organizesinde emeği geçen en başta okul müdürümüz Ahmet KISMET ve müdür yardımcımız Recep KALE olmak üzere öğretmen arkadaşlarımız Muhammed AYDIN , Hasan ERTOK , Bestami PAMUKÇUOĞLU , Çiğdem AKKUM TEKİN ile Fatma EREN'e teşekkür ederiz.

Öğretmen Yüksel Acun İlkokulu olarak ; gelecek nesillere güzel bir dünya bırakmanın yolunun doğadan geçtiğini bilerek yeşile sahip çıkıyoruz!

Kas

24 Kasım Öğretmenler günümüzü okulumuzda coşkuyla kutladık.Okul müdürümüz Ahmet KISMET ve müdür yardımcımız Recep KALE tarafından organize edilen kutlamayla öğretmenler günü pastamız eşliğinde günümüzü kutladık.Asli öğretmenliğe geçiş süreçlerini tamamlayan Rabia ÖZÖLKE ve Havva Dudu ÇELİK öğretmenlerimiz de öğretmenlik yeminlerini ederek bu özel günde ayrı bir mutluluk yaşadılar.Atatürk'ün belirttiği gibi gelecek nesillerin bizim eserimiz olacağının farkında olarak daima çalışacağız.Günümüz kutlu olsun.

Ekm

2021-2022 eğitim öğretim dönemi okul aile birliği genel kurul toplantımız 16.10.2021 tarihinde okulumuzda yapıldı.Pandemi kurallarına dikkat edilerek yapılan toplantımız saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı.Ardından Okul Müdürümüz Ahmet KISMET'in konuşması ve divan üyesi seçimleriyle devam etti.Eğitimde okul ile ailenin birlikte hareket etmesinin çocuklarımızın başarısında çok önemli olduğunu biliyor ve okul-aile işbirliğine okulumuz olarak her zaman önem veriyoruz.

Ekm

CODEWEEK AB uluslararası kod haftası etkinliği kapsamında Anasınıfı öğretmenimiz Muhammed AYDIN koordinesinde anasınıfımızda kodlama etkinlikleri yaparak  biz de bu projede yer aldık.Başarıyla uyguladığımız proje etkinlikleri sonrasında European Commission tarafından öğrencilerimiz  adına düzenlenen sertifikalar Okul Müdürümüz sayın Ahmet KISMET tarafından anasınıfı öğrencilerimize verildi.

Ekm

Öğretmen Yüksel Acun İlkokulu Anasınıfı Kodluyor! CODEWEEK AB uluslararası kod haftası etkinliği kapsamında Anasınıfımızda kodlama etkinlikleri yaparak  biz de bu platformda yer alıyoruz.AB kod haftası , kodlama ve dijital okuryazarlığı eğlenceli ve ilgi çekici bir şekilde  herkesin ayağına getirmeyi amaçlayan avrupa destekli bir projedir.Biz de bu proje kapsamında geleceği kodlayan nesiller yetiştirmek amacıyla kodlama etkinliklerine yer veriyoruz.

Tem

Okulumuz ; Kırıkhan İlçesinde eTwinning Kalite Etiketi almaya hak kazanan 2 okuldan biri olmuştur.Okulumuz Okul Öncesi Öğretmeni Muhammed AYDIN tarafından , avrupadan 7 farklı ülkeyle beraber ortaklaşa yürütülen 'Autumn at My School' ve 'One Type of Product From a Variety of Object' eTwinning projeleri hem Ulusal hem de Avrupa alanında başarıya ulaşarak kalite etiketi almaya hak kazandı.Öğretmenimiz Muhammed AYDIN'a ve okul müdürümüz Ahmet KISMET'e Kalite Etiketi belgeleri İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın İbrahim Cahit AYAZHAN ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz sayın Kemal CEYLAN tarafından okulumuzda düzenlenen törenle verildi.

Mrt

Orman haftası kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın İbrahim Cahit AYAZHAN'ın da katıldığı etkinlikle okulumuz bahçesine 100 adet fidan diktik.Öğrencilerimiz kendi elleriyle diktikleri fidanlarla ormanları korumanın önemini de daha iyi kavramış oldular.Ardından ormanın önemini ile orman haftasından bahseden yazı ve şiirlerin okumasını gerçekleştiren öğrencilerimiz ormanları koruma konusunda daha da bilinçlendiler.Ormanların bir ülkenin en büyük zenginlik kaynağı olduğunun bilinciyle var olan tüm ormanlarımızı korumayı ve geliştirmeyi kendimize bir görev bilerek çalışıyoruz.

Mrt

Çanakkale zaferini okulumuzda sosyal mesafe kurallarına da dikkat ederek öğrencilerimizle beraber kutladık ve aziz şehitlerimiz andık.

Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyoruz.